Kida İlkokul Sistemi
Kida İlkokul Sistemi
WALDORF PEDAGOJİSİ IŞIĞINDA MEB MÜFREDATI UYGULAMASI!
İLKOKUL PROGRAMI, TEMEL YAŞAM BECERİLERİ YANINDA AKADEMİK TARAFTA DA GEREKLİ OLAN ANALİTİK ALGILAR, İNCE MOTOR GELİŞİMİ, OKUMA- YAZMA, MÜFREDAT BAĞLANTILI DÜŞÜNME VE ESTETİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK ÜZERE TASARLANMIŞTIR.
KARA TAHTA KULLANIRIZ!
TÜRKÇE, MATEMATİK, HAYAT BİLGİSİ, FEN BİLİMLERİ GİBİ ANA DERSLER SABAH BLOK DERS SAATLERİNDE KİDA EĞİTİM MODELİ'NE UYGUN YÖNTEMLERLE İŞLENİR.
BU OKULDA TENEFFÜSLER DAHA UZUUUUUN!
‘’TENEFFÜS’’LERDE ÖĞRENCİLERİN KULLANDIKLARI OKUL BAHÇESİ, ÇOCUKLARIN TAM ANLAMIYLA ‘TENEFFÜS’ ETTİKLERİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DOĞA OLDUĞU MÜKEMMEL BİR ÖĞRENME ALANIDIR. KENDİ SINIRLARINI KEŞFETTİKLERİ, KOŞTURUP ‘OYUNLAR OYNADIKLARI, AĞAÇLARA TIRMANDIKLARI, TEMİZ HAVA VE TOPRAKLA TEMAS İHTİYAÇLARINI KARŞILADIKLARI, KODLAMAYI DOĞADA ÇÖZÜMLEDİKLERİ, HAMAKLARDA KİTAP OKUDUKLARI, ÇİMLERE UZANDIKLARI, MEVSİMLERİ YAŞADIKLARI, DİĞER CANLILARLA YAŞAM ALANLARINI PAYLAŞTIKLARI YERYÜZÜ DERSLİĞİDİR.
SANAT VE EL İŞİ ÇOK YOĞUN!
EL İŞİ VE SANAT ATÖLYELERİ: FELSEFEMİZİN TEMEL TAŞI OLAN WALDORF PEDAGOJİSİ'NDE ELLER, KALP VE ZİHİN BİR BÜTÜNDÜR. BİRİNDEKİ GELİŞİM DİĞERİNİ DOĞRDUDAN ETKİLER. ELLERİN ANLAMLI VE GERÇEK İŞLERLE ÇALIŞMASI DEMEK; KONSANTRASYONUN ARTMASI, SÜREÇ BAŞLATMA VE BİTİRME BECERİSİ, ÖZ GÜVEN VE 'YAPABİLİRİM' DUYGUSUNUN PEKİŞMESİ, İNİSİYATİF ALABİLME VE ÖZ DENETİMİN ARTMASI, AN'DA KALMA VE DUYGU REGÜLASYONUNU KOLAYLAŞTIRMA GİBİ BİRÇOK İŞE YARAR.
ELLERLE ÇALIŞMAK, İNCE MOTOR KOORDİNASYONU, GÖRSEL İŞLEME, ÖRÜNTÜ TANIMA, BİLGİLERİ YÖNETME VE DEPOLAMA VE FİKİRLERİN İFADESİ GİBİ ÖĞRENMENİN BİRÇOK YÖNÜNÜ GELİŞTİRİR. MARANGOZLUK VE DİĞER EL İŞİ PROJELERİ, İÇ SAKİNLİĞİN VE ENTELEKTÜEL BAKIŞ AÇILARININ GELİŞTİRİLMESİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAR. BUNUN YANINDA MATEMATİK BECERİLERİNİ PRATİK, ZORLAYICI VE EĞLENCELİ YOLLARLA PEKİŞTİRMEK İÇİN BİRÇOK FIRSAT SUNAR.
BU YÜZDEN KİDA'DA GÜN AKIŞLARINDA MUTLAKA MARANGOZLUK, KEÇELEME, SERAMİK, BALMUMU VE ÖRGÜ-DİKİŞ ATÖLYELERİ YER ALIYOR.
TEMEL UNSURLAR
DUYGU VE GERÇEK DENEYİM ODAKLI İÇERİK İLE MEB MÜFREDATININ SINIF İÇİ VE SINIF DIŞINDA KİDA EĞİTİM MODELİ İLE UYGULANMASI
DİSİPLİNLERARASI- DEMOKRATİK- ENTELEKTÜEL ÖĞRENME YAKLAŞIMI
ALTERNATİF BAKIŞ AÇILI EĞİTMENLER
ÖDEVSİZ OKUL SİSTEMİ
(YERİNE GEÇİŞLİ SORUMLULUK SÜREÇLERİ)
İKİ YABANCI DİL: İNGİLİZCE VE ALMANCA
YOĞUN EL SANATLARI İÇERİĞİ
(KEÇELEME, ÖRGÜ, DİKİŞ,SERAMİK, BALMUMU, MARANGOZLUK)
TEKNOLOJİSİZ OKUL, EKOLOJİK DURUŞ AKILLI TAHTA YOK, KARA TAHTA VAR!
AÇIK SINIF UYGULAMASI
(HER GÜN MİN. 2 SAAT BAHÇEDE DERS SAATİ)
AFTER SCHOOL PROGRAMI
(OKUL SONRASI SANAT/ SPOR/ ETÜT ATÖLYELERİNE KATILABİLME)
ORGANİK YEMEKHANE
TENİS UZMANLAŞMA PROGRAMI
KARNESİZ, REKABET VE KIYASTAN UZAK
KAPSAMLI HOLİSTİK GELİŞİM RAPORLARI İLE BİREYSEL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
HER ÇOCUĞUN YIL BOYU KENDİ ANA DERS KİTABINI YAZDIĞI ÖĞRENME SÜRECİ SATRANÇ VE AKIL OYUNLARI