Organik Okul Olmak
Kida nasıl organik okul olma yolunda? Neler bizim için önemli?
Öncelikle beslenme tutumumuzdan söz edelim.
Haftada bir gün balık, bir gün tavuk, bir gün bakliyat, bir gün mevsim sebzesi ve bir gün de kırmızı et ile menü oluşturulur. Bu döngü değişmez.
Mevsim dışı ya da sera üretimi meyve- sebze tüketmeyiz.
Şeker, paketli gıda ve beyaz un okulumuza giremez.
Mutfakta kullanılan tüm zeytin ve zeytinyağı, Tülmen köyündeki 1500 ağaçlık zeytin bahçemizden hasat edilerek soframıza gelir.
Sade yağımızı (tereyağının sütten arındırılmış yoğun hali) ve yoğurdumuzu, yumurtamızı ve tavuğumuzu organik sertifikalı yerli üreticiden temin ederiz.
Kırmızı et, yine yerli üreticiden gezen ve organik beslenmiş hayvan kriteri ile alınır.
Bütün yemek ve atıştırmalıklarda zeytinyağı ya da sade yağ kullanılır.
Hamur işi tüm yiyecekler değirmenden aldığımız tam buğday unu ile yapılır. Ekmeklerimizi kendi unumuzla yufka şeklinde yaptırırız.
Kuruyemişlerimizi yerli üreticiden ve kendi bahçelerimizden temin eder, cevizlerimizi okulda çocuklar yerken beraber kırarız.
Temizlikte hangi malzeme ve yöntemlerin kullanıldığı da ekolojik duruşumuzun bir parçası.
Doğaya ve yeşile olan sevgimizden katı kimyasallar okulumuzda barınmaz.
Bahçe ve dış alanların temizliği için efektif mikroorganizmalar (E.M), okulumuzun içinde ise ekolojik vegan ürünlerle sirke, karbonat, limon gibi doğal malzemeler kullanılır.
Daha detaylı bilgi için, Eğitim Modelimiz başlığı altındaki Organik Beslenme sayfamızda Kida Mutfak İlkelerimiz'e göz atabilirsiniz.
Eğitim Programlarımız
Kida Eğitim Modeli’nde irade gelişiminin altyapısı olan fiziksel aktivite, oyun, hayal gücü, yaratıcılık, yemek pişirme, marangozluk, bahçe işleri, el işleri, anlamlı ve gerçek çalışmalar yapılır.