img not found!
img not found!

Neden Kida?

Kida Okulları Neden Kida?

Neden Kida?

ÖYLESİNE DEĞİL, GELİŞİGÜZEL BRANŞLARLA DEĞİL, ÇOCUĞUN DOĞASINA AYKIRI DAYATMA PROGRAMLARLA DEĞİL, DERİN BİR FELSEFENİN IŞIĞINDA YÜRÜMEK TEMEL HEDEFİMİZ.

DOĞANIN, DİNGİN BİR RUTİNİN, MASALLARIN, OYUNUN, SANATIN VE TEMİZ BESLENMENİN ŞİFASINA OLAN TAM İNANCIMIZLA ÇIKTIK YOLA.

ÇOCUKLUĞUN, YAŞAMIN PROVA SAHNESİ OLDUĞUNU HİÇ UNUTMADIK.

BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMIMIZA VE BİRLİK FESLEFEMİZE UYGUN OLARAK, OKUL BAHÇEMİZDE HER GÜN FARKLILIKLARIN OLUŞTURDUĞU 'BİR' OLURUZ.

OKULLARIMIZIN HER BİLEŞENİ BİR ÖĞRENME ORTAMI OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMİŞTİR.

DERSLİKLER TASARLANIRKEN ÖZGÜRLÜK, SADELİK VE ESTETİK ÖN PLANDA TUTULMUŞTUR. SINIF DOĞAL ORTAMA EN YAKIN ŞEKİLDE DÜZENLENEREK ÇOCUĞUN DOĞANIN DÖNGÜSÜNÜ VE RİTMİNİ ALGILAMASINA VE YAŞAMASINA DA ÇALIŞILIR.

BAHÇEDE TASARLANAN AÇIK SINIFLAR, ŞEFFAF VE GEÇİŞLİ BİR ÖĞRENME ORTAMI SUNAR.

KARA TAHTA KULLANIRIZ!

SINIFLARIMIZDA AKILLI TAHTA DEĞİL EN DOĞAL HALİYLE, SİHİRLİ ÖĞRENME TOZUYLA TEBEŞİR KULLANILIR. TAHTA HER GÜN BİR SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜR.

OKULDA, ATIK MADDELER OLABİLDİĞİNCE GERİ KAZANIMA YÖNELİK DEPOLANIRKEN, KÂĞIT, CAM VE DİĞER ATIKLAR DA AYRI ÇÖP TOPLAMA ÜNİTELERİNDE TOPLANIR.

OKUL BOSTANINDA EKOLOJİK TARIM UYGULAMALARI DERSİ YAPILIR. BOSTANDAN YEMEKHANEYE TAŞINAN AKTİF KATILIMLI BİR EĞİTİM SÜRECİ VARDIR.

AKUSTİK MÜZİK STÜDYOSU'NDA ÇOCUKLAR GRUP OLARAK TEMEL MÜZİK DENEYİMLERİNİN YANINDA İLGİ DUYDUĞU ENSTRÜMAN İLE DE TANIŞMA İMKANI BULUR.

YOGA TERASI! 

YILLANMIŞ DEV AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE, ÖĞRENCİLERİN YOGA MATLARINI SERİP DOĞADAN CANLI SENFONİLER EŞLİĞİNDE RUHSAL VE BEDENSEL SAĞLIKLARI İÇİN NEFES EGZERSİZİ, BİLİNÇLİ FARKINDALIK, YOGA VE MEDİTASYON ÇALIŞMALARI YAPAR.

AĞAÇ MASAL EV!

KAMPÜSTE OKULUN YANI BAŞINDA KONUMLANMIŞ OLAN, OKUMANIN RUTİN BİR ALIŞKANLIK OLMASI İÇİN OLUŞTURULAN MASAL KİTAPLARIYLA DOLU AĞAÇ EV, AYNI ZAMANDA MASAL ATÖLYELERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAR.

EL İŞİ VE SANAT ATÖLYELERİ!

FELSEFEMİZİN TEMEL TAŞI OLAN WALDORF PEDAGOJİSİ'NDE ELLER, KALP VE ZİHİN BİR BÜTÜNDÜR. BİRİNDEKİ GELİŞİM DİĞERİNİ DOĞRDUDAN ETKİLER. ELLERİN ANLAMLI VE GERÇEK İŞLERLE ÇALIŞMASI DEMEK; KONSANTRASYONUN ARTMASI, SÜREÇ BAŞLATMA VE BİTİRME BECERİSİ, ÖZ GÜVEN VE 'YAPABİLİRİM' DUYGUSUNUN PEKİŞMESİ, İNİSİYATİF ALABİLME VE ÖZ DENETİMİN ARTMASI, AN'DA KALMA VE DUYGU REGÜLASYONUNU KOLAYLAŞTIRMA GİBİ BİRÇOK İŞE YARAR.

ELLERLE ÇALIŞMAK, İNCE MOTOR KOORDİNASYONU, GÖRSEL İŞLEME, ÖRÜNTÜ TANIMA, BİLGİLERİ YÖNETME VE DEPOLAMA VE FİKİRLERİN İFADESİ GİBİ ÖĞRENMENİN BİRÇOK YÖNÜNÜ GELİŞTİRİR. MARANGOZLUK VE DİĞER EL İŞİ PROJELERİ, İÇ SAKİNLİĞİN VE ENTELEKTÜEL BAKIŞ AÇILARININ GELİŞTİRİLMESİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAR. BUNUN YANINDA MATEMATİK BECERİLERİNİ PRATİK, ZORLAYICI VE EĞLENCELİ YOLLARLA PEKİŞTİRMEK İÇİN BİRÇOK FIRSAT SUNAR.

BU YÜZDEN KİDA'DA GÜN AKIŞLARINDA MUTLAKA MARANGOZLUK, KASNAK İŞLEME, KEÇELEME, SERAMİK, BALMUMU VE ÖRGÜ-DİKİŞ ATÖLYELERİ YER ALIYOR.

WALDORF EĞİTİMİNDE ÖĞRETMEN 'BİLGİ AKTARAN KİŞİ' OLMANIN ÇOK ÖTESİNDEDİR.

KİDA EĞİTMENİ, ÇOCUĞU VE AİLESİNİ HER YÖNÜYLE TANIYAN, SEVEN VE ONLARIN HAYATINDA YER EDEN ÖNEMLİ İNSANLARDAN BİRİDİR.

BAHÇE SAATLERİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖĞRETMENLERİNİN DOĞA OLDUĞU MÜKEMMEL BİR ÖĞRENME ALANIDIR. KENDİ SINIRLARINI KEŞFETTİKLERİ, KOŞTURUP ‘OYUNLAR OYNADIKLARI, AĞAÇLARA TIRMANDIKLARI, TEMİZ HAVA VE TOPRAKLA TEMAS İHTİYAÇLARINI KARŞILADIKLARI, KODLAMAYI DOĞADA ÇÖZÜMLEDİKLERİ, HAMAKLARDA KİTAP OKUDUKLARI, ÇİMLERE UZANDIKLARI, MEVSİMLERİ YAŞADIKLARI, DİĞER CANLILARLA YAŞAM ALANLARINI PAYLAŞTIKLARI YERYÜZÜ DERSLİĞİDİR.

Eğitim Programlarımız

Kida Eğitim Modeli’nde irade gelişiminin altyapısı olan fiziksel aktivite, oyun, hayal gücü, yaratıcılık, yemek pişirme, marangozluk, bahçe işleri, el işleri, anlamlı ve gerçek çalışmalar yapılır.